Uitnodiging 48ste OWIN jaarvergadering 5 juni 2019 Sorba Projects in Winterswijk

13-05-2019
Lees verder

Vrijdagmiddagborrel 10 mei 2019

10-04-2019
Lees verder

Bedrijfsbezoek Hittech Bihca op 3 april 2019

15-03-2019
Lees verder

Nieuws

CanX trip naar de Azoren

6-7-2018
Verslag CanX team naar de Europese Cansat competitie.
 
Vorige week woensdag, is het Gerrit Komrij College Cansat-team CanX naar de Azoren vertrokken. De laatste weken is het team druk geweest. Niet alleen werden 2 nieuwe Cansats gebouwd, maar er is ook een complete promotiecampagne opgezet, resulterend in Canx.nl met een promotiefilm, teamkleding, folders, etc, etc.

Dit jaar deden 19 landen mee aan de Europese competitie, die met verschillende vluchten naar de Azoren zijn gevlogen. De deelnemers waren allen winnaars van hun eigen nationale competitie met zeer uiteenlopende projecten. Soort Champions Leaque dus.

Na een lange dag reizen met 3 vliegtuigen, werd de eerste dag gebruikt voor de openingsceremonie, waarin de oranje shirt goed opvielen, een presentatie aan de jury, de technische keuring en een droptest (valproef). Er moesten last minute aanpassingen gedaan worden en er bleek een belangrijk onderdeel van de Cansat niet te functioneren. Veel stress in het team om dit op te lossen, maar de problemen waren aan het eind van de dag grotendeels opgelost.

Vrijdag was de grote dag: de raketlancering. Na lang wachten, waren we om 17.00 uur aan de beurt. We hebben dit nu meerdere malen gedaan, maar het blijft spannend en spectaculair. Komen de gegevens binnen? Werkt alles naar behoren? Wordt de Cansat terug gevonden? Gelukkig, alles heeft goed gefunctioneerd. De stress van de dag daarvoor was gelijk verdwenen. Blijdschap alom.

‘sAvonds moesten de meetgegevens verwerkt worden in een presentatie, want zaterdag was de eindpresentatie aan de deelnemers en de jury. Aan het eind van de dag werd de uitslag bekend gemaakt; helaas CanX niet bij de eerste drie. Jammer, maar er werd niet lang getreurd want ‘savonds was het feest met alle deelnemers. Wat een lol hadden ze met elkaar. Team Zweden vond dat CanX de eerste prijs had moeten winnen. Een zalf op de “wonden”.

Het was mooi te zien dat de deelnemers elkaar steeds meer opzochten. Verschillende mensen met verschillende achtergrond. Europe united. Een goede vriendschappelijke sfeer. Vele BFF's werden gesloten.

Onze leerlingen hebben het goed gedaan. Problemen overwonnen, focus en samenwerking als het nodig was, presenteren in het Engels en dat in een internationale omgeving. Maar ook nieuwe contacten gemaakt en heel veel lol gehad. Voor ons als begeleiders een geweldige ervaring om dit te aanschouwen. Dit hadden we voor geen goud willen missen.

Dank aan alle mensen die ons zo ontzettend goed geholpen en gesteund hebben: 100%Winterswijk, OWIN, Bij Dageraad, KHK-borduren, Pentair, Sonny Krosenbrink, Annet Piek en natuurlijk Gerrit Komrij College management en docenten. Hun betrokkenheid deed ons goed.

Kroese Wevers
Echt Achterhoek 100% Winterswijk